Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

Vinyl persen

Bij Replifact kan je ook Vinyl laten persen

Door onze goede contacten en korte lijnen met vinylperserijen zijn we in staat om snelle levertijden te realiseren

Vinyl persen in kleine oplage kan bij ons vanaf 300 stuks.

De perserijen hebben twee formaten vinyl persen. Voor Lp’s is dit 12 inch (30 cm) en voor singles is dat 7 inch (17,5 cm).

Op dit moment werken we met een doorlooptijd van ongeveer 6 werkweken vanaf goedkeuring van je master en artwork, tot aan de levering van de platen op jouw adres in Nederland, Duitsland en België.

12 inch:

12 inch vinyl platen zijn standaard van 120-125 grams zwart vinyl. Als optie tegen meerkosten kan je ook vinyl laten persen in een zware kwaliteit 175-180 gram vinyl, en van gekleurd vinyl.

Voor Lp’s ligt de optimale geluidskwaliteit op 33,3 rpm met een afspeeltijd van 14 tot maximaal 21 minuten per kant.

7 inch:

7 inch vinyl singles zijn van 40-42 grams zwart vinyl, als optie leveren we ook bij 7 inch gekleurd vinyl.

De maximale afspeeltijd van een vinyl single is 4 minuten per kant met 45 rpm.

Hoezen:

Als je vinyl laat persen via Replifact, kan je ook de buitenhoezen door ons laten verzorgen. Je vinyl wordt verpakt in een papieren binnenhoes in de door jouw gewenste buitenhoes geleverd.

Buitenhoezen leveren we in verschillende uitvoeringen, zoals de gewone albumhoezen of openklapbare (gatefold) modellen. Full colour bedrukt met glans of matte afwerking.

LP, CD en downloadcard, alles op één adres te bestellen
Bij je vinylplaat leveren we ook graag een promo CD en eventueel een downloadcard of mooi gedrukte leaflet met songteksten en foto's

TIP

Vinyl en CD zijn twee compleet verschillende producten, met ieder een eigen productieproces en ieder zijn eigen specifieke klankkleur, geluidsbereik en geluidsniveau

Daarom klinkt muziek op een vinylplaat meestal net even anders als op CD. Door dit verschil in klankkleur, klankbereik en geluidsniveau worden over het algemeen verschillende masters aangeleverd voor een vinyl persing en voor een CD productie.

Om er zeker van te zijn dat je vinylplaat de door jou gewenste klankkleur etc. heeft, laten we bij elke vinylpersing vooraf een testpersing maken, die je moet goedkeuren voordat we de complete oplage persen. Bij deze testpersing vragen we je aan te geven hoe je de snijding wilt hebben:

  • Standaard snijding: waarbij je de snijder toestemming geeft om kleine correcties/aanpassingen aan de aangeleverde audio te doen om de geluidskwaliteit van de persing te optimaliseren.
  • Eén op één snijding: waarbij de snijder het aangeleverde materiaal één op één overneemt. Zo’n één op één snijding adviseren we uitsluitend als de audio bij een betrouwbare, professionele studio is gemasterd én speciaal is voorbereid t.b.v. vinyl.

Interesse?

Neem dan even contact met ons op voor alle mogelijkheden, prijzen en actuele levertijden