Vinyl persen, Replifact Media BV
Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

Vinyl persen

Vinyl persen bij Replifact

Vinyl persen bij Replifact in 12 inch en 7 inch formaat

Vinyl persen heeft een hoge toegevoegde waarde als aanvulling op de CD bij het uitbrengen van een nieuw album.

Veel artiesten kiezen tegenwoordig voor de ultieme combinatie van een CD, digitale distributie, plus een limited edition op Vinyl.

Bij Replifact kan je dat perfect combineren!

We leveren CD’s in vele verpakkingen én Vinyl. In 12 inch of 7 inch zwart vinyl; als optie ook in gekleurd of transparant vinyl of een combinatie daarvan. Doordat we CD én Vinyl leveren, kunnen we de hoezen van de CD en het Vinyl helemaal op elkaar afstemmen.

Kortom, voor vinyl persen ben je bij Replifact aan het juiste adres! Bel ons op 0497 64 55 25

 

12 inch vinyl:

12 inch vinyl persen

12 inch Vinyl platen zijn van 140 grams zwart vinyl. Als optie leveren we ook Vinyl in een 180 grams kwaliteit, gekleurd vinyl of transparant vinyl. Of de combinatie van kleuren, bijvoorbeeld een transparante plaat met 1-3 kleuren splatters.

Voor 12 inch, 33,3 rpm geeft een afspeeltijd van 14-21 minuten de meest optimale geluidskwaliteit.

We verpakken je vinylplaat in een zwarte of witte papieren binnenhoes en daarna desgewenst in een full colour bedrukte albumhoes.

Albumhoezen hebben we in vele uitvoeringen: enkelvoudige albumhoezen (3mm spine); openklapbare (gatefold)hoezen, etc. Uiteraard met full colour bedrukking.

Interesse in 12 inch vinyl persen? Bel 0497 64 55 25 of stuur ons een bericht

7 inch vinyl:

7 inch vinyl persen

7 inch Vinyl singels zijn bij Replifact standaard van hoge kwaliteit 40 grams zwart vinyl. Als optie leveren we ook 7 inches in gekleurd of transparant vinyl.

Voor 7 inch vinyl ligt de optimale geluidskwaliteit bij 45 rpm met een afspeeltijd van maximaal 4 minuten per kant.

We verpakken je 7 inch single in een full colour kartonnen discobag of, voor een wat luxere uitstraling van de single, in een wit papieren binnenhoes en vervolgens in een singlehoes met full colour bedrukking. Ook de labels op kant A en B zijn uiteraard full colour uitgevoerd.

Interesse in 7 inch vinyl persen? Bel 0497 64 55 25 of stuur ons een bericht

Klankkleuren bij vinylplaten

Realistische klankkleuren van vinyl

Elke stem en elk muziekinstrument en heeft zijn eigen klankkleur, waardoor één en dezelfde noot gespeeld op verschillende instrumenten, telkens anders klinkt. Aan de klankkleur herken je het instrument en aan de klankkleur van een stem herken je over het algemeen de persoon.

Een klank is opgebouwd uit meerdere frequenties: de grondtoon (laagste frequentie geluidsgolf) bepaald hoe hoog we de toon ervaren, en verschillende boventonen (hogere frequenties), die de kleur van de klank bepalen. Hoewel deze boventonen voor het menselijk oor niet altijd hoorbaar zijn, zijn ze dus van wezenlijk belangrijk voor onze luisterervaring van muziek. Veel gebruikte termen voor klankkeuren zijn warm versus koel, scherp versus dof, schel, donker, helder, rond, hol, etc. Een klankkleur is subjectief, mensen kunnen klankkleuren verschillend ervaren.

Klankbereik en geluidsniveau bij vinylplaten

Verschil in klankbereik en geluidsniveau tussen vinyl en cd

Klankkleur is een subjectief begrip. Toch zijn er ook objectieve verschillen tussen het geluid van vinyl en CD. Dat verschil heeft met name te maken met het klankbereik van de geluidsdragers. Wat beter is, of wat je mooier vindt blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Hoe goed je tonen hoort is mede afhankelijk van het geluidsniveau. Mensen horen geluiden met een geluidsniveau vanaf −6 dB tot ongeveer 140 dB.

Een CD persen geeft een breder klankbereik dan vinyl persen. Maar vinyl heeft een betere weergave van de lagere tonen dan een CD. Bij een CD komen de midden en hoge tonen beter tot hun recht.

Los van de klankleuren, het klankbereik en het geluidsniveau heeft geluidskwaliteit alles te maken met de kwaliteit van het bronmateriaal: de audio master.

Masters bij vinyl persen en CD productie

Specifieke master voor vinyl persing

Je muziek klinkt op een vinylplaat dus net even anders dan op CD.

Dat komt omdat ze beide een eigen specifieke klankkleur en geluidsbereik hebben.

In verband met deze verschillen worden over het algemeen verschillende masters aangeleverd voor Vinyl persen of CD productie. Op deze manier komt de klankkleur en de kwaliteit het beste tot zijn recht.

Laat je audiotracks daarom bij voorkeur bij een professionele studio maken, want een professionele masteraar kent de verschillen tussen Vinyl en CD en houdt rekening met deze eisen bij het aanleveren van de audio richting onze cd en vinyl fabriek.

Testpersing:

Om er zeker van te zijn dat je vinylplaat de door jou gewenste geluid heeft, adviseren we je om bij het Vinyl persen vooraf een testpersing te laten maken.

Bij een testpersing vragen we je aan te geven hoe je de snijding wilt hebben:

Standaard snijding: waarbij je de snijder toestemming geeft om kleine correcties/aanpassingen aan de aangeleverde audio te doen om de geluidskwaliteit van de persing te optimaliseren.

Eén op één snijding: waarbij de snijder het aangeleverde materiaal één op één overneemt. Zo’n één op één snijding adviseren we uitsluitend als de audio bij een betrouwbare, professionele studio is gemasterd én speciaal is voorbereid t.b.v. Vinyl.

 

Interesse in een vinyl productie?

Neem dan even contact met ons op voor alle mogelijkheden, prijzen en actuele levertijden

Vinyl persen bij Replifact B.V., dé perserij van Nederland
Vinyl, CD en downloadcard, alles op één adres te bestellen
Bij je vinylplaat leveren we ook graag een promo CD en eventueel een downloadcard of mooi gedrukte leaflet met songteksten en foto's