Al meer dan 50 jaar is Jan Akkerman één van de grootste en meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Het was dan ook een hele eer dat Willem van Kooten ons vroeg de 26 CD’s tellende oeuvre box voor het Red Bullet – Recordlabel​ te produceren.

We hebben bij Replifact veel ervaring met CD-verzamelboxen voor de meest uiteenlopende muziekgenres en vele verschillende constructies en maatvoeringen. Zo mochten we voor Red Bullet eerder al de populaire verzamelboxen maken van Focus en Shocking Blue.

Voor de Jan Akkerman box is – net als bij de Shocking Blue Box en de Focus Box – gekozen voor de constructie van doos met daaraan vast een zogenaamde ‘clamshell’ deksel. Hierdoor kan je de 24 CD’s verpakt in wallets; de CD gatefold met de dubbel CD; en het 64 pagina’s dikke boekje, makkelijk vanaf de geopende zijkant uit de box halen.
Het mooi opgemaakte artwork met de kras vast mat laminaat finish, geven de box een luxe uitstraling.
Meestal heeft dit type box een onbedrukte witte binnenzijde, maar voor de Jan Akkerman box hebben we een mat zwart uitgevoerde binnenzijde geadviseerd, zodat het artwork nog mooier tot zijn recht komt.

De box is samengesteld door Jan Akkerman zelf met hulp van journalist Wouter Bessels​. Het bevat alle studio albums van Jan Akkerman, de meest belangrijke live opnames, een persoonlijke selectie van Focus tracks en een CD met exclusief nooit eerder uitgebracht materiaal. We zijn het roerend eens met Wouter Bessels, die de box in een interview in Dagblad van het Noorden betitelt als “een stuk Nederlands cultureel erfgoed.”