Een digisleeve is een kartonnen CD-hoesje
Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

Digisleeves

Luxe kartonnen CD-hoesjes

Hét milieuvriendelijke alternatief voor plastic CD-hoesjes

Bij het maken van een CD hoort een mooie verpakking die de aandacht trekt van je fans. Heb jij naast oog voor design, ook oog voor duurzaamheid? Dan is een digisleeve een goede keuze voor jou! Hiermee laat je zien dat mooi artwork en milieubewustzijn heel goed samengaan.

Wat is een digisleeve?

De voordelen van een digisleeve CD-hoesje

De digisleeve is hét duurzame en economische alternatief voor standaard CD-hoesjes zoals jewelcases en digipacks. Dit kartonnen hoesje heeft een sleeve, waar je de CD er via de zijkant in kan schuiven. Onze digisleeves worden gemaakt van kwalitatief 265 – 350 grams GC1 karton en bevatten geen kunststof onderdelen. Dit maakt dat het hoesje stevig aanvoelt, minder breekbaar is en lang meegaat. Optioneel kan het kartonnen CD-hoesje gemaakt worden van 100% gerecycled karton. Hierdoor wordt jouw CD-verpakking nog milieuvriendelijker!

We zetten de belangrijkste voordelen van deze kartonnen CD-hoesjes op een rijtje:

  1. Duurzaam alternatief voor plastic CD-hoesjes
  2. 100% plasticvrij
  3. Meer ruimte voor je artwork
  4. In een digisleeve passen boekjes van 2 tot wel 32 kantjes, dus extra veel ruimte voor je songteksten en foto’s

CD digisleeve vs. vinyl gatefold

Digisleeves worden ook wel een dubbele wallet, CD tweeluik, CD openklaphoes, ECO-pack of mini versie van de gatefold voor LP’s genoemd. Behalve de afmetingen zijn er echter nog meer verschillen tussen een CD digisleeve en een gatefold voor vinyl. Bij digisleeves:

  • Zijn de inner-spines, of binnenrugjes, niet van dubbel karton. Ook worden de binnenrugjes niet standaard mee bedrukt en blijven ze onbedrukt wit. Eventueel kunnen we de binnenrugjes wel meedrukken, vraag dan naar een 4/4 bedrukking.
  • Werken we standaard met tunnel-sleeves. Dat wil zeggen dat elke sleeve aan beide zijkanten open is. Je kunt de CD of het boekje er dus zowel vanaf de buitenzijde als vanaf de binnenzijde inschuiven. Als optie kun je ervoor kiezen alleen de buitenzijde of alleen de binnenzijde open te laten.

Ruimte voor één of meerdere CD’s

Je kunt bij Replifact kiezen voor een digisleeve met ruimte voor één of meerdere CD’s. Onze standaard CD digisleeve 4p is een 2-luik, met 4 te bedrukken panelen. Net als bij de gatefold voor vinyl, schuif je de CD vanaf de zijkant in de rechter sleeve. Desgewenst kunnen we van de linkerzijde ook een sleeve met opening aan de zijkant maken, zodat hier een tweede CD of boekje in kan.

Net als bij onze digipacks en digifiles kunnen we ook de digisleeves uitvoeren als 6p 3-luik of 8p 4-luik versie. Je kunt kiezen voor een digisleeve met of zonder boekje en er passen tot maximaal 4 CD’s in.

Luxe kartonnen CD-hoes Digisleeve
Extra veel ruimte voor artwork
Het grootste verschil tussen een digisleeve en een digipack of digifile is dat een digisleeve extra veel ruimte heeft voor het artwork. Doordat de CD vanaf de zijkant in het paneel schuift, blijft het artwork op alle panelen goed zichtbaar. Je hoeft je geen zorgen te maken dat een deel van het artwork aan de binnenkant wegvalt onder de CD, onder een plastic tray of onder het boekje. Dit is bij een digipack of digifile wel het geval. Alle panelen blijven dus vrij voor je artwork. Daarbij past in een sleeve een dikker boekje dan in de slit van een digipack of digifile.

Meer informatie over onze digisleeves

Ben jij fan van dit milieuvriendelijke, kartonnen CD-hoesje en kun je niet wachten om jouw CD tot zijn recht te laten komen in een digisleeve met spectaculair design? Wij staan graag voor je klaar! Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken. We helpen je met werktekeningen/templates, praktische tips en advies bij het kiezen van de beste digisleeve en het mooiste drukwerk. Bel ons op 0497 64 55 25 of stuur ons een bericht.

Weet je al precies wat je wil? Vraag dan direct vrijblijvend een offerte aan.