Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

CD-verpakkingen

CD-verpakkingen in alle soorten en maten

Goede muziek in een mooie verpakking met de CD-verpakkingen van Replifact.

Het belangrijkste aan een CD is natuurlijk de muziek die erop staat, maar het oog wil ook wat. Een aantrekkelijke buitenkant kan de CD net dat beetje extra geven. Met een opvallende print op de verpakking trekt de CD meer aandacht en je wil natuurlijk zoveel mogelijk aandacht voor je CD. Replifact kan je daarbij helpen. Maak je CD compleet met mooie CD-hoezen en CD-verpakkingen van Replifact.

Bij Replifact heb je een ruime keuze uit CD-verpakkingen. We kunnen je CD bijvoorbeeld op spindle leveren of in eenvoudige vensterenveloppen. Maar ook luxere verpakkingen zoals een plastic doosje, dat noemen wij een jewelbox, of in een kartonnen verpakking, zoals een wallet, digipack of digisleeve. Ook een hardcover mediabook of een collectors box behoren tot de mogelijkheden. Keuze genoeg dus!

Vind je het lastig om de juiste verpakking voor jouw CD te kiezen? Vraag ons dan gerust om hulp. Wij denken graag met je mee over de mooiste CD-verpakkingen voor jouw CD’s. Bekijk voor wat inspiratie alvast ons portfolio, daar vind je een aantal mooie voorbeelden van CD-verpakkingen die door Replifact zijn gemaakt.

Kunststof CD-verpakkingen

Wil je graag een kunststof verpakking voor je CD? Replifact biedt verschillende soorten kunststof CD-verpakkingen, bijvoorbeeld een jewelbox of een brilliantbox. Klik hieronder op de verschillende typen kunststof CD-verpakkingen voor meer informatie over het product. Bekijk de templates voor de technische specificaties van deze CD-verpakkingen en het bijbehorende drukwerk.

CD verpakkingen CD in jewelbox met transparante tray

Frans Duijts – 10 jaar
Opdrachtgever: Dino Music

Een jewelbox is een transparante kunststof CD-verpakking, waar we een zwarte, transparante of witte tray voor de CD in monteren.

In een jewelbox plaatsen we achter de tray voor de CD een zogenaamde back-inlay met het artwork voor de achterzijde van de box. bij een zwarte of witte tray is deze inlay eenzijdig bedrukt (4/0), bij een transparante tray kunnen we de inlay dubbelzijdig bedrukken (4/4 of 4/1).

Aan de voorkant van de CD-verpakking plaatsen we een covercard of een boekje van 12x12cm. Het boekje kan variëren van 4 tot 32 pagina’s. Boekjes en covercards voor CD-verpakkingen drukken we full colour. Indien gewenst kunnen we de jewelbox cellofaneren.

Bekijk meer voorbeelden van jewelboxen.

CD verpakkingen Brilliantbox voor 2 CD's

De Allerleukste VOF De Kunst Box
Opdrachtgever: Coast-to-Coast

Een brilliantbox is een transparante kunststof CD-verpakking voor een dubbel-CD.
De box heeft dezelfde afmetingen als een jewelbox, maar we monteren er een tray voor twee CD’s in.

In een brilliantbox past hetzelfde drukwerk als in een gewone jewelbox, aan de voorkant plaatsen we een covercard of een boekje van 12x12cm. Achter de tray voor de twee CD’s plaatsen we een zogenaamde back-inlay met het artwork voor de achterzijde van de box. De brilliantbox kunnen we desgewenst cellofaneren.

CD verpakkingen slimboxEen slimbox heeft dezelfde lengte en breedte als een jewelbox, maar is minder hoog (dunner) en heeft geen tray.
De onderkant/bodem van de box fungeert hier als tray voor de CD.

We hebben slimboxen standaard op voorraad met een zwarte bodem en met een transparante, frosted bodem. Er past geen back-inlay in, dus het enige drukwerk dat we toe kunnen voegen is een covercard of een dun boekje van 12x12cm.

De covercard of het boekje voor deze CD-verpakkingen kunnen we full colour bedrukken.
Desgewenst kunnen we de slimbox sealen door middel van krimpfolie.

 

Multibox wit voor 5 CD

André Rieu – Top 100
Opdrachtgever: Universal Music (5 CD Multibox wit)

Een multibox is een kunststof box met dezelfde lengte en breedte als de jewelbox, maar met een eens zo dikke rug. In deze CD-verpakking is plaats voor één of meerdere trays voor CD’s.

Multibox Transparant voor 2 CD

Top 50 Woonwagen Hits deel 6
Opdrachtgever: RoodHitBlauw Productions (2CD Multibox transparant)

We kunnen multiboxen leveren voor 2, 3, 4, 5 of 6 CD’s.
Je kunt hierbij kiezen voor een transparante, zwarte of witte box met bijpassende trays.

In een multibox plaatsen we voorin en achterin een inlay achter de tray (Frontcover & Back). Ook kunnen we eventueel een boekje van 12×12 cm toevoegen. Zo’n boekje kan 4 tot 48 pagina’s tellen.

 

Kartonnen CD-verpakkingen

Ook in kartonnen CD-verpakkingen biedt Replifact een ruime keuze. Heb je een verpakking nodig voor een enkele CD? Dan is de wallet een geschikte verpakking. Wil je meer CD’s kwijt in het hoesje? Kies dan voor een digipack of een digifile. Klik hieronder op de verschillende typen CD-verpakkingen voor meer informatie over het product. Bekijk de templates voor de technische specificaties van deze CD-verpakkingen en het bijbehorende drukwerk.

Een wallet is een full colour bedrukte kartonnen CD-verpakking. Wallet CD-verpakkingen worden veel gebruikt voor CD-singles.

Een wallet wordt ook veel gebruikt bij promotie-CD’s en bij CD’s die bij een tijdschrift worden gestoken.

Je kunt kiezen voor de opening aan de zijkant of de bovenkant.

Bekijk meer voorbeelden van CD in wallet

Bij een digisleeve wordt de CD vanaf de zijkant in een paneel geschoven. In elk paneel van de digisleeve past 1 CD of 1 boekje.

Er zijn digisleeves in de vorm van een 2-luik, een 3-luik en een 4-luik.

De bedrukking is standaard 4/0, dus full colour bedrukte panelen met een blanco strookje aan de binnenzijde tussen de panelen en onbedrukte binnenkant van de sleeve(s). Tegen meerprijs kunnen we de digisleeve ook 4/4 bedrukken, waarbij de complete binnenzijde en buitenzijde van het karton wordt bedrukt. Ook reversed board/inside out bedrukking is mogelijk. Daarbij bedrukken we de ruwe zijde van het karton, waardoor een extra matte uitstraling ontstaat.

Meer voorbeelden van CD in digisleeve

 

Bij een digipack verlijmen we een kunststof tray voor de CD op een kartonnen paneel.

Er zijn Digipacks in 2-luik, 3-luik, 4-luik enz. uitvoeringen. Op elk paneel past een tray, maar er wordt vaak ook een paneel gebruikt om een boekje in te steken. Dat kan in de vorm van een bookslit of een booksleeve.

De bedrukking is standaard 4/0, dus full colour bedrukte panelen met een blanco strookje aan de binnenzijde in de rug tussen de panelen. Tegen meerprijs kunnen we de digipack ook 4/4 bedrukken, waarbij de complete binnenzijde en buitenzijde van het karton wordt bedrukt. Ook reversed board/inside out bedrukking is mogelijk. Daarbij bedrukken we de ruwe zijde van het karton, waardoor een extra matte uitstraling ontstaat.

Meer voorbeelden van digipack 4p

Meer voorbeelden van digipack 6-8-12p

Bij een digifile wordt de CD in een CD-slit in het paneel geschoven. Er zijn Digifiles in 2-luik, 3-luik, 4-luik enz. uitvoeringen. Op elk paneel past 1 CD maar er wordt vaak ook een paneel gebruikt om een boekje in te steken. Dat kan in de vorm van een bookslit of een booksleeve.

De bedrukking is standaard 4/0, dus full colour bedrukte panelen met een blanco strookje aan de binnenzijde in de rug tussen de panelen. Tegen meerprijs kunnen we de digifile ook 4/4 bedrukken, waarbij de complete binnenzijde en buitenzijde van het karton wordt bedrukt. Ook reversed board/inside out bedrukking is mogelijk. Daarbij bedrukken we de ruwe zijde van het karton, waardoor een extra matte uitstraling ontstaat.

Meer voorbeelden van CD in digifile


Een mediabook is een luxe boekje met een harde, massief kartonnen kaft.

Voorin en/of achterin het boek wordt een pocket op de kaft verlijmd voor de CD(s). Het minimum aantal pagina’s van zo’n boekje is 24, een maximum is er niet.

Er zijn meerdere papiersoorten en type bedrukking mogelijk bij mediabook CD verpakkingen.

Een collectorbox is een luxe, massief kartonnen verzamelbox met klapdeksel.

De standaard afmeting (lxb) is 127x127mm maar de hoogte is variabel, afhankelijk van het aantal CD’s dat in de box verpakt gaat worden.

Meestal worden de CD’s verpakt in wallets in de box geplaatst, vaak inclusief een boekje, een gevouwen poster of een gadget. Maar we kunnen de CD’s ook in onbedrukte vensterenveloppen verpakken, zoals op de foto.

Benieuwd naar een aantal voorbeelden? Bekijk ons portfolio.

Andere wensen voor CD-verpakkingen?

We hebben niet alle CD-verpakkingen op de site staan, dus neem vooral even contact met ons op voor andere mogelijkheden.