CD laten drukken bij Replifact
Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

CD laten drukken

Een CD laten drukken?

Neem contact met ons op via 0497 64 55 25 of stuur een bericht.

Laat jouw CD drukken in onze professionele drukkerij

CD's laten drukken? Replifact is hét adres.

Bij Replifact nemen we het hele proces het maken van een CD voor je uit handen. Van het persen van CD’s in grote oplages tot het dupliceren van CD’s in kleine oplages en van CD-verpakkingen tot het bedrukken van de CD. Wil jij een CD laten drukken? Op deze pagina leggen we de mogelijkheden uit.

Ontwerp laten drukken op CD

Laat je een CD persen, dan hoort daar natuurlijk ook een mooie bedrukking op de CD bij. Bij Replifact hebben we drie mogelijkheden voor het drukken van een label op de CD. Hierbij is de ene methode niet beter of mooier dan de andere. Elke methode heeft een eigen uitstraling en de keuze is afhankelijk van de gewenste opdruk. Wil je een CD laten drukken? Dan heb je keuze uit de volgende drie opties:

  1. Zeefdrukken
  2. Offset drukken
  3. Digitale print

Zeefdrukken

De eerste mogelijkheid voor het drukken van een ontwerp op een CD is zeefdruk met pantone (PMS)kleuren. Het door jou aangeleverde artwork wordt door ons omgezet in lithofilms, die vervolgens op de prepress-afdeling worden bewerkt om drukklare schermen te creëren. Deze schermen worden daarna geïnstalleerd en afgestemd in de zeefdrukpers. Bij het zeefdrukproces worden overwegend ontwerpen gebaseerd op vectoren (dus geen pixelafbeeldingen) gedrukt en maken we gebruik van specifieke PMS-kleuren.

Voor elke kleur die in het ontwerp voorkomt, is een aparte drukgang (en dus een apart scherm) vereist. De inkt voor elke kleur wordt volgens een specifieke formule gemengd en op het scherm aangebracht. Vervolgens worden de schermen nauwkeurig geordend en gepositioneerd voor een perfecte afbeelding na meerdere drukrondes. De keuze van de hardheid, de positie en de snelheid van de rakel wordt door onze drukkers aangepast op basis van het soort afbeelding. Na het drukproces worden de bedrukte CD’s gereedgemaakt voor onze verpakkingsafdeling.

Offsetdrukken

Jouw CD laten drukken met offsetdrukken is de tweede optie die we bij Replifact bieden. We zetten jouw artwork hierbij om in lithofilms, die op onze prepress-afdeling worden gebruikt om een drukklare offsetplaat te maken. Deze offsetplaat, een aluminium plaat met een siliconen coating, wordt belicht met de lithofilms om de labelopdruk te vervaardigen.

Offsetdruk is ideaal voor het produceren van full-colour afbeeldingen, die worden gecreëerd met de vier standaardkleuren: Cyaan, Magenta, Geel en Zwart (CMYK). De afbeeldingen bestaan uit pixels en door het combineren van deze vier kleuren in verschillende pixels, ontstaat het gewenste full-colour resultaat. Onze drukexperts zorgen ervoor dat de drukpers met precisie wordt ingesteld om een optimale kleurweergave, intensiteit en dekking te bereiken voor de productie van jouw CD. Na het drukproces worden de CD’s die bedrukt zijn voorbereid voor de volgende stap in het proces: de verpakking.

Digitale print

Voor grotere oplages kiezen we doorgaans voor een van de eerste twee afdrukopties. Bij kleine oplages van minder dan 300 stuks raden we aan de CD digitaal te laten drukken. Hierbij worden de CD’s rechtstreeks vanuit een digitaal bestand bedrukt, zonder dat er een prepress-fase of andere voorbereidingen zoals films, zeven en offsetplaten aan te pas komen. Vaak brengen we wel eerst een witte basislaag aan op de CD’s door middel van zeefdruk. Het label wordt daarna digitaal in full colour (CMYK) geprint met behulp van vier digitale printerhoofden. Zodra het bedrukken van de CD’s is voltooid, worden de CD’s klaargemaakt voor de volgende stap: het verpakken.

Jouw CD laten drukken bij Replifact?

Of je jouw CD nou wil laten persen of branden, ook het drukwerk op de CD en op de verpakking van de CD kunnen we voor je verzorgen. Wil jij jouw CD laten drukken bij Replifact? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!