CD laten branden bij Replifact
Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

CD laten branden

Laat jouw CD branden door Replifact

Ideaal bij kleine oplages

Wil jij een CD laten branden? Laat het over aan de specialisten van Replifact! Bij Replifact hebben we al jarenlang ervaring met het persen, maar ook het branden van CD’s. Het branden van CD’s is vooral aan te raden bij kleine oplages van minder dan 100 stuks.

Of je nu een muzikant bent en een aantal CD’s nodig hebt om als demo te kunnen versturen of een liefhebber die een persoonlijke CD wil creëren; wij hebben de expertise om elk project tot een succes te maken.

Wat houdt het branden van een CD in?

Het branden van een CD is het proces waarbij digitale gegevens worden geschreven op een CD-R met behulp van een laser. Dit gebeurt in een CD-brander; een apparaat dat specifiek is ontworpen om gegevens op een schijf vast te leggen. Tijdens het branden verandert de laser de chemische samenstelling van de schijf, waardoor gegevens permanent worden vastgelegd. Dit proces maakt het mogelijk om audio, video of andere digitale bestanden op een fysieke drager te zetten.

Verschil tussen CD branden en persen

Bij Replifact hebben we het over een ‘CD laten branden’ of een ‘CD dupliceren’ als de informatie met een laser in de schijf wordt gebrand. We hebben het over een ‘CD persen’ als de informatie via een glasmaster en een stamper op de schijfjes wordt geperst. Voor kleinere oplages raden we aan om een CD te laten branden. Hiervoor hebben we geen glasmasters nodig en voor kleine oplages is dit goedkoper.

Wanneer een CD laten branden?

Wil je jouw muziek, beeldmateriaal of andere data op een CD laten zetten en heb je slechts enkele of tientallen exemplaren nodig? Een CD laten branden is de beste keuze voor oplages tussen 1 en 100 stuks. Dit maakt het ideaal voor:

  • Demo’s en promotiemateriaal: voor muzikanten die hun muziek willen delen zonder grote oplages te produceren.
  • Bedrijfspresentaties: voor bedrijven die hun presentaties of marketingmateriaal op een fysieke drager willen aanbieden.
  • Persoonlijke projecten: voor individuen die speciale compilaties of multimedia CD’s willen maken.

Wil je meer dan 100 CD’s laten maken? Dan raden we aan om je CD te laten persen. Dit is efficiënter en kosteneffectiever.

Verpakkingen en bedrukking

Als je jouw CD of DVD laat branden wil je natuurlijk ook een passende bedrukking op de schijf en een mooie verpakking. In onze perserij en drukkerij nemen we het hele proces voor je uit handen. Dus ook voor de mooiste CD-verpakkingen en het bedrukken van CD’s ben je bij ons aan het juiste adres. Stuur ons gerust een bericht om de mogelijkheden te bespreken.

Jouw CD laten branden? Neem contact op!

Heb je nog vragen of wil je door ons jouw CD laten branden? Wij staan voor je klaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan om jouw project zo snel mogelijk te starten.