Je kunt bij Replifact Media B.V. kiezen tussen een zeefdruk of een offset bedrukking op je disc. De ene techniek is niet beter of slechter dan de andere. Het ene plaatje wordt gewoon het mooist bij zeefdruk, terwijl de andere opdruk veel beter tot zijn recht komt met een offset bedrukking.
Met zeefdruk worden vector georiƫnteerde ontwerpen gedrukt, in zogenaamde PMS of Pantone kleuren. Voor elke kleur wordt daarbij een aparte zeef gemaakt. Onze zeefdrukmachines kunnen zo maximaal 6 verschillende kleuren drukken.

Full colour afbeeldingen zijn bij uitstek geschikt voor Offset bedrukken. Dan wordt gedrukt met vier basiskleuren: Cyaan, Magenta, Yellow en Black (CMYK). De afbeeldingen zijn opgebouwd uit pixels. Door de verschillende (4 kleuren) pixels naast c.q. over elkaar te drukken ontstaan full colour afbeeldingen.

Onze drukkers zorgen er altijd voor dat de drukpersen secuur worden afgesteld zodat de juiste kleur, kleurstelling, intensiteit en dekking wordt gerealiseerd.
Door gebruik te maken van volvlak dekwit onder de bedrukking of door een 6de kleur of spotlaklaag over de bedrukking toe te passen, kunnen we ook speciale effecten op de discs aanbrengen.

Een van onze specialiteiten is vinyl-look op CD.
Het artwork wordt aangeleverd met een label in het midden van een verder zwarte CD opdruk. Hierna zetten we door middel van een extra zeefdruk met blanke lak een dun stramien op het zwarte vlak van de CD, waardoor het lijkt of je groeven ziet en voelt.