Ambachtsweg 10
5531 AC Bladel

T: +31(0) 497 64 55 25
E: info@replifact.nl

Buma Stemra

Auteursrechten voor muziekproducties

Bij het (laten) persen van CD, DVD of een vinylplaat met daarop werken die auteursrechtelijk beschermd zijn, is de opdrachtgever wettelijk verplicht om auteursrechten af te dragen.

Dat kan je zelf eenvoudig en snel regelen via het portaal op de website van Stemra. Stemra controleert dan over welke nummers auteursrechten moeten worden afgedragen en hoeveel. Nadat de auteursrechten zijn betaald stuurt Stemra je een Bewijs van Licentie. Zonder dat bewijs mag een fabrikant geen CD/DVD of vinylplaat persen.

Stichting Stemra incasseert vergoedingen voor de mechanische rechten voor het vastleggen en vermenigvuldigen van muziekwerken die auteursrechtelijk beschermd zijn (mechanische rechten).

Vereniging Buma verstrekt licenties en incasseert vergoedingen voor ‘het openbaar maken van muziek’, zoals het draaien van muziek op radio, tv of in openbare gelegenheden zoals cafés of poppodia.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de gezamenlijke website van Buma en Stemra: www.bumastemra.nl.

Heb je liever dat wij de Stemra afdracht voor je regelen?
Dat kan! We doen dit als service voor onze klanten, we rekenen daar geen extra kosten voor. We berekenen uitsluitend de door Stemra gehanteerde afdracht per CD. Een overzicht daarvan vindt je op de site www.bumastemra.nl. en bij de downloads onderaan deze pagina

Vermelding van copyright op CD/DVD

Onderstaand twee voorbeelden van teksten over rechten op CD

All rights of the producer and the owner of the works reproduced reserved. Unauthorized reproduction, hiring, lending, public performance and broadcasting of this recording strictly prohibited.

Alle rechten van de producent en van de eigenaar van het opgenomen werk zijn gereserveerd. Vermenigvuldiging, verhuur, uitlening, en openbare uitvoering en radio-uitzending van deze geluidsdrager is verboden.

Stemra documenten

Bedankt voor het achterlaten van uw gegevens. U kunt nu alle bestanden downloaden
Wil je bestanden met dit icoon downloaden?
Laat dan je gegevens achter.
PIEB formulier Stemra
Vrijwaringsverklaring
Tarieven Stemra
Algemene brochure Stemra

Vragen over Stemra afdracht over jouw CD

Neem gerust even contact met ons op, we helpen je graag